/ Aktuelt

Aktuelt

Personaleundervisning

For at lære Ecolinefarverne bedre at kende, blandede personalet den ene farve efter den anden og lavede lodrette og vandrette striber. Undervisningen er en del af “Kompetenceudvikling for pædagoger i selskab med kunstnere” arrangeret af Sokkelundlille Børnekulturhus.

Farveblanding på fisk

Farveblanding er da magisk. Tænk, at med bare de tre grundfarver kan man blande så mange forskellige smukke kulører. I aften har jeg en personaleundervisning i Scous Børnehus i Kbh NV, hvor jeg bl. a. afprøver, om den her farveblandingsopgave virker.

Eksperimenter med form og farve

Mange børnehaver er udendørs det meste af tiden nu, og jeg har derfor eksperimenteret med måder at arbejde med form og farve udendørs. Både så det er sjovt og lærerigt for børnene – og så deres billeder bliver smukke og vilde og mærkelige. Her sprøjtes farverne på med en forstøver.

Workshops i efterårsferien

Dyrebøger blev lagt frem på Køge bibliotekerne i denne efterårsferie, hvor børn fra 6 år var inviteret til akvarelmaling. Børnene oplevede, hvordan de kan bruge inspiration fra bøgerne, og resultatet blev de fineste akvareller – og et fint kompliment fra et af børnene: ”Hvornår kommer du igen?”.

150 børn maler hele verden

150 indskolingsbørn på Lynghøjskolen i Svogerslev har lavet en stor udsmykning, hvor hver klasse har malet akvareller af mennesker fra et land, et folk eller en verdensdel. Jeg har masser af materialer med, så hvert hold har sine materialer, der ligger i karantæne i 48 timer. Vi malede i den gamle kantine med masser af…

Koinobori

De japanske fisk dekoreres og hænges i vinduerne. Vi arbejder med mønstre og børnene oplever at et billede kan være andet end firkantet.

Mal og Mad

Mal & Mad er en parallel til en læsegruppe. Man kan for eksempel være en gruppe venner, der mødes hjemme hos hinanden, en gruppe, der mødes på biblioteket, eller en kunstforening, der gerne vil udforske maleriet selv.

Totempæle

Vi snakker om genbrug. Der samles og vaskes dåser. Der grundmales på samlebånd og tilsidst maler og samler hvert barn sin egen skulptur.